En blogg om allt eller inget, mäst inget !

Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Killar så slipper ni komma för fort !

Av Alexander - 26 mars 2010 17:29

Här är tekniken som gör dig mer uthållig i sängen

För tidig utlösning är ett vanligt problem. Många män skäms och vågar inte söka hjälp.

Men problemet går att träna bort.

– Männen skäms just för att de inte vet hur vanligt det är, säger sexologen Ulf Wideström.

En del hinner knappt få in den – medan andra känner sig misslyckade om de inte kan hålla på längre än 15 minuter. Det finns ingen bestämd beskrivning på vad som anses som för tidig utlösning. Och det finns inget entydigt svar på vad det beror på. Men klart är att det är många som lider av problemet. Allra vanligast är det hos yngre män.

– Oftast beror det på nervositet. Och på att man inte har tränat tillräckligt, säger Boel Stjerna, läkare och sexolog.

 

Ingen defekt

Ulf Wideström är klinisk sexolog och har hjälpt åtskilliga män och kvinnor med deras sex- och relationsproblem. Så mycket som tre fjärdedelar av männen som besöker honom kommer just för att de har problem med för tidig utlösning.

– Det är viktigt att poängtera att en för tidig utlösning inte är någon defekt eller åkomma, utan ett helt normalt tillstånd hos många män. Problemet ligger i att både män och kvinnor ser det som att något är fel och inte vet om hur vanligt det är, säger han.

Många har orealistiska förväntningar och tror att det enda rätta är att ha timmeslånga samlag där båda kommer samtidigt. Verkligheten ser något annorlunda ut.

 

Inte slut vid första utlösningen

Den största missuppfattningen bland både män och kvinnor är att den erotiska leken skulle vara över vid första utlösningen.

– Så är det ju inte. Det handlar om att ha fantasi. Och har man som krav att man hela tiden ska följa varandra tidsmässigt i sin upphetsning – då har man fel uppfattning, säger Ulf Wideström.

Så lite som en procent av männen har problem med tidig utlösning vid onani.

– Då kan man ju styra sin egen stimulans och ta det lugnare när man närmar sig orgasm. Det är just det här som par tillsammans behöver träna på. Det handlar om att fördela stimulansen, och att ta det lugnt när du närmar dig utlösning, vila i cirka 10 minuter och fortsätta igen, säger han.

Sexologen Boel Stjerna rekommenderar träning och avslappning.

– Att få för tidig utlösning är väldigt stressande – precis som att inte få utlösning. Då är det bra att, precis som toppidrottsmän, jobba mentalt med avslappningsträning, säger hon.

Hon menar vidare att det är viktigt att utforska och lära känna sin kropp ordentligt. Och att börja onanera i en tidig ålder.

– När män börjar onanera så handlar allt om att det ska gå snabbt. Men när man sedan ska börja ha sex med en partner och allt ska gå sakta blir det inte alltid så lätt.

 

”Mediciner en bluff”

Både Ulf Wideström och Boel Stjerna ratar alla typer av mediciner.

– Det löser inte problemen, inte ens kortsiktigt. Det finns en bedövningsgel man kan använda, (som är samma preparat man använder på myggbett – bara omdöpt). Men den gör ju att kvinnan också blir bedövad, säger Ulf Wideström.

– Det är inget att satsa på! Medicinen gör att kroppen inte får jobba på eget sätt och man kan även utveckla en överkänslighet, säger Boel Stjerna.


12 steg till att bli mer uthållig i sängen


1. Träna upp PC-muskeln som sitter mellan pungen och analöppningen. (Det är denna muskel som kvinnor får träna upp efter förlossning och då man har problem med inkontinens). Det är även denna muskel som genom starka sammandragningar gör att mannen får orgasm. Rätt utförd kan PC-muskelövningar stärka bäckenbottenmuskulaturen och på så sätt göra att du kan kontrollera, förstärka ditt stånd, utlösning och orgasmupplevelse.

Så gör du: Placera fingret rätt mellan pungen och analöppningen. Om du trycker bakåt (mot analöppningen) ökar stimuleringen, och om du tvärtom trycker framåt (mot pungen) så dämpar man utlösningen.
Hur ofta? Kan inte göras för ofta, men någon gång varje dag i alla fall. "Varje gång man sitter i bilkö är perfekt tillfälle", tipsar sexologen Ulf Wideström.


2. Dosera stimuleringen. Ta det lugnt när du närmar dig utlösning. Vila i cirka 10 minuter och fortsätt.

3. Var lekfulla och släpp prestationskraven! Det handlar inte om att prestera.

4. Prata med varandra om problemet – om du har en partner. Detta är er gemensamma angelägenhet.

5. Släpp tanken på att den erotiska leken är över efter den första utlösningen – det är den inte! En slak penis är mycket känsligare än en hård och kvinnan kan uppleva njutning då med.

6. Öva start- och stoppteknik: Det finns en metod som heter start- och stopptekniken. Den innebär att du tränar när du onanerar själv och avstannar med onanin precis innan du ska få utlösning. Sedan börjar du om igen och stannar när du börjar närma dig utlösning. Repetera flera gånger, börja om, stanna. Denna teknik kan du även göra tillsammans med sin partner.

7. Öva start- och stoppteknik med partner. Ligg på rygg och försök att vara så passiv som möjligt och låt kvinnan ta kommandot. Låt henne smeka dig till stånd för att sedan sluta då du närmar dig utlösning. Vila en stund och fortsätt i gen. Fjärde gången skall hon fortsätta tills du får utlösning. (parvariant av start-stopp-tekniken).

8. Se över din livsstil. Är du stressad, har sömnproblem eller dålig livsstil? Försök då att se över sin livsstil i stort och byt till bättre och sundare vanor.

9. Avslappningsövningar. Det är väldigt stressande med för tidig utlösning (och att inte komma alls). Avslappning fungerar ofta och används av toppidrottsmän som målfokusträning.

10. Prova olika ställningar. Det kan variera mycket hur snabbt man kommer mellan olika positioner.

11. Kondom minskar känsligheten något, samtidigt som den ger bästa skyddet. Finns även med fördröjningsmedel.

12. Sök hjälp. Om du ändå inte lyckas - hör av dig till en sexrådgivare/ sexolog, läkare eller RFSU om. Ofta är det väldigt skönt att prata med någon. Att erkänna problemet kan vara ett första steg mot lösningen.

Detta är bra hjälp medel för män som har detta problem.

Ha en trevlig kväll och njut medans ni kan. 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Glad

25 juni 2010 16:23

funkar!!!!

 
Ingen bild

Superglad

10 februari 2011 20:24

Deet här måste provas! :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alexander - 23 juli 2011 19:34

Jaha då var man här igen då, som vissa av er vet så har jag varit borta ett tag från detta med blogg o allNä t. Har inte haft tid med att sitta o skriva en massa och vet inte vad jag skulle ha skrivit då. Händer inte så mycket förutom att jag har...

Av Alexander - 31 mars 2011 18:29

Ja ni läste rätt, jag må vara ett svin, idiot, elak och även egoist eller tillockmed MANSGRIS. Men när det kommer på fråga om att jag försörjer min familj så kan jag berätta att jag inte är detta. Jag ser alltid till att min familj har det bra och må...

Av Alexander - 13 mars 2011 13:40

  Helgdagar Gregoriusdagen, förr firad till minne av Gregorius den store (1882 flyttad från 12 mars) Dagens namn I den svenska almanackan Nuvarande – Greger Föregående i bokstavsordning Ernestus – Namnet fanns på dagens d...

Av Alexander - 11 mars 2011 18:04

Ja denna dagen var inge bra alls. Som jag skrev på FB i mårse så var jag inte alls på banan för att åka  o jobba. Lite febrig och mådde skit med värk o annat.   Hur som så började dagen illa då jag skulle såga upp ett dörr hål i en vägg. Så jag b...

Av Alexander - 10 mars 2011 12:09

Då sitter man på jobbet och har middag, ja det är inte så mycket utan bara några mackor med ost och lite kaffe. Men det få ju räcka ska ju inte vara någon lyx att jobba eller. Sitter i Båstad och renoverar FD Arbetsförmedlingen så att Soc kan flytt...

Presentation


Är en vanlig kille som säger det som faller honom in att säga.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Omröstning

Besöker den här bloggen ?
 Ofta
 Ibland
 Nyss kommit hit
 Kommer att besäka igen

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ En blogg om allt eller inget, mäst inget ! med Blogkeen
Följ En blogg om allt eller inget, mäst inget ! med Bloglovin'

Blogg Extra


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se