En blogg om allt eller inget, mäst inget !

Alla inlägg under mars 2010

Av Alexander - 21 mars 2010 18:00

I den svenska almanackan

  • Nuvarande – Bengt
  • Föregående i bokstavsordning
    • Benedictus – Namnet fanns, till minne av Benedikt av Nursia, som grundade Benediktinorden, även i formen Benediktus sedan gammalt på dagens datum, men utgick 1901, då det ersattes av den modernare namnformen Bengt.
    • Bengt – Namnet har tidvis, vid sidan av Benedictus, funnits på dagens datum sedan gammalt. 1901 infördes det definitivt på dagens datum och ersatte då den äldre namnformen Benedictus. Det har funnits där sedan dess.
    • Bengta – Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
    • Benita – Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
    • Benny – Namnet infördes 1986 på 16 augusti, men flyttades 1993 till dagens datum och utgick 2001.
  • Föregående i kronologisk ordning
    • Före 1901 – Benedictus eller Benediktus och Bengt
    • 1901–1985 – Bengt
    • 1986–1992 – Bengt, Bengta och Benita
    • 1993–2000 – Bengt och Benny
    • Från 2001 – Bengt

Av Alexander - 21 mars 2010 12:39

Alcatraz stängdes 21/3-1963

Alcatraz med San Francisco i bakgrunden
Alcatraz Island.
Alcatraz Island.

Alcatraz var ett fängelse på ön Alcatraz Island innanför Golden Gate vid San Francisco. Ön byggdes om till en anläggning för militären i mitten av 1800-talet och blev 1934 ett av världens mest rymningssäkra fängelser på grund av det kalla omgärdande vattnet med starka strömmar. Det finns ändå en grupp fångar som försvann från fängelset och som inte har återfunnits. Då ingen har gett sig till känna och ingen har erkänt sig ha träffat på någon av flyktingarna antas det vanligen att de omkom vid flyktförsöket. Det normala var att rymmarna antingen sköts eller drunknade i det kalla vattnet. I fängelset satt bland andra Al Capone. Fängelset stängdes 1963 eftersom det inte var ekonomiskt försvarbart att hantera eller spekulativt som en följd av rymningarna året innan. Fängelset står kvar än idag och kan besökas av turister. Det har också använts vid olika filmer, exempelvis Flykten från Alcatraz, med bland andra Clint Eastwood. Under åren som Alcatraz var öppet försökte 36 fångar rymma från fängelset. 15 av dessa dog under sina flyktförsök.

 

Frank Morris och bröderna Anglin [redigera]

De enda fångar som lyckades fly från Alcatraz var Frank Lee Morris samt bröderna John och Clarence Anglin. Huruvida de egentligen lyckades fly är dock oklart, eftersom ingen hörde något ifrån dem efteråt och inga kroppar har funnits.

Frank Lee Morris som ansågs vara överintelligent hade kommit på en ofelbar plan. I över ett år höll de tre på med förberedelserna, de grävde hål i betongen bakom ventilen i sina celler. De visste att ventilerna ledde ut till en lufttrumma som sedan skulle leda dem ut på taket av cellbyggnaden. När de väl hade gjort hålen tillräckligt stora och kommit ut till lufttrumman, anordnade de en liten arbetsplats inne i lufttrumman där de tillbringade varje natt med att göra livvästar av stulna regnrockar och de gjorde modellhuvuden som skulle likna dem själva. Modellhuvuden tillverkade de genom att blanda tegelstenen de hade hackat loss till pulver, såpa och toalettpapper. Detta blev en smet som de kunde forma till ett ansikte. De samlade hår, inte bara sitt eget utan även andra medfångars hår från fängelsets "frisersalong".

Natten till den 11 juni, 1962 var de redo att rymma. Efter inräkningen kl. 21.30 placerade de tre männen sina modellhuvuden, så kallade Dummy heads, på sina kuddar, kröp ut genom ventilen och fortsatte ut till lufttrumman bakom cellerna. Flera av vakterna som hade nattskiftet hade hört ljud på taket men trodde det berodde på den hårda vinden. När man väl upptäckte att deras celler stod tomma var Frank Morris och bröderna Anglin långt borta. Man har aldrig hittat några kroppar efter dem, men man tror ändå inte att de klarat sig, eftersom det är väldigt starka strömmar i San Francisco Bay och vattnet den natten bara var cirka 10 °C. Att de skulle ha blivit uppätna av hajar anses nästan helt uteslutet eftersom det finns mycket få hajar i San Francisco Bay, och de hajar som finns i viken anses ofarliga för människor.

Man tror att Frank Morris och bröderna Anglin försökte ta sig till Angel Island, eftersom de sagt så till en av deras medfångar. Numera tror man att de kan ha utnyttjat tidvattnet och att de därför försökte ta sig till Marine Headlands.

"Mythbusters" håller historien vid liv [redigera]

TV-serien Mythbusters visade att möjligheten finns att de tre rymlingarna (Morris och bröderna Anglin) kunnat komma undan med livet i behåll, genom att undersöka om det var möjligt att bygga en gummiflotte av regnrockar med mera och bara använda material som fanns att tillgå på Alcatraz under den tid då rymningen skedde. De sjösatte flotten och lyckades med 3 "passagerare" ta sig från ön utan problem. Detta bevisar att det var möjligt att de lyckades fly från Alcatraz.

Av Alexander - 21 mars 2010 12:28

Diskrimenering !!!!

 

Hur kommer det sig att kvinnor har så mycket mer förmåner i samhället är vi män ?

Detta är nog en fråga som många män tänkt på i alla år.

Frågan är ju bara vad vi kan göra åt det i fortsättningen, troligen inget verkar det som eftersom

vi inte gör något åt det.


Nu undrar ni vad jag syftar på och det ska ni få höra.

Vi kan ta ett par exempel,


Rosa bandet: inget fel i det men vi män då, vi lider av prostatakancer och det är precis lika många män som har problem med det som kvinnor.

Kontakt samtal: varför ska kvinnor ringa gratis, är lika många män som har problem med ekonomin som kvinnor.

Krogen: varför ska kvinnor gå in gratis, är lika många män som kan behöva snåla då det oftast är män som bjuder på drickat och mat.

Taxi: varför ska det finnas tjej taxa, är lika många män som krökat upp sina pengar på krogen för att dom har bjudit tjejer på drickat.

Arbeten:sägs att kvinnor har mindre i lön men i själva verket så är det inte så i alla lägen.

Men som det ser ut i dag så får KVINNORNA skylla sig själva för det är dom som gör att det blir snack om att dom inte får högre löner. Ni utnyttjar ju systemet hela tiden själva genom att fråga om hjälp

hela tiden när det blir jobbigt och tungt för er. Så om ni slutar med att be om hjälp och visar att ni kan göra samma saker som vi män så ska ni får se att ni får lika löner som vi.


Detta är ju inte klokt att det ska vara så, men e det så kvinnor vill ha det så kan dom få det.

Får vara ett slut på detta för samhället ser ju inte allvaret i detta.

Kvinnorna skrattar ju varenda gång som dom hittar en läsning på hur dom ska få en helkväll på krogen eller hitta en kille på tele dating eller liknande fall som de jag tog som exempel.


Sen snackar tjejerna om att killarna kallar dom för det ena och det andra.      

Exempel på vad de blir kallade för e hora eller luder.

Ja inte konstigt alls för hora är en person som gör en tjänst åt en annan människa för pengar som i detta fall med krogen.

Killen vill ha sällskap och i utbyte så får han stå för notan, detta vet kvinnan om och kan gå ut och ha roligt och inte ha en krona på fickan. Då undrar jag vad detta kallas om inte hora eller luder.


Så för att göra detta inlägg kort så tycker jag att det ska finna jämdstäldhet men då ska det inte finnas förmåner för kvinnan och absolut så får männen fatta att dom blir utnyttjade av det kvinnliga släktet till max.


Och vad det gäller blå bandet så tycker jag som många andra att det är sjukt, vi hör inte lika mycket i

Media eller annat.

Och den vad det gäller löner så vet jag att kvinnor på arbetsplatser ber om hjälp så fort det krisar och blir lite jobbigt som jag skrev innan i detta inlägg.

Skärpning på er och visa att ni kan lika mycket som vi så får ni samma lön med.


Sen är det ju så med att det är många män som blir förtryckta i hemmets lugna vrå och kan till och med bli misshandlade av sina fruar/sambos på ett psykiskt eller fysiskt vis men det är inget samhället eller media pratar om och framför allt inte de män som utsätts för detta.

För om en kille kommer in på polisstationen och säger att hans fru har slagit honom så blir det ett gott skratt för den polis som tar imot anmälan, men om en kvinna gör samma sak så är det så JÄVLA synd om henne. Det frågas inte vad hon har gjort mot honom utan det spekuleras bara om vad han gjort henne.


Så ni ser själv göra själv ha

Av Alexander - 20 mars 2010 22:18

”Full delaktighet i samhället förutsätter att människor kan
”Full delaktighet i samhället förutsätter att människor kan försörja sig. Regeringen var redan år 2006 medveten om att arbetsmarknadssituationen för människor med funktionsnedsättning hade försämrats”, skriver debattören.

Handikappade
tvingas till socialen!!!

Debattören: Allt färre funktionshindrade har ett jobb

Tio år har gått sedan en enig riksdag bestämde att Sveriges handikappolitik ska genomsyras av ett tydligt medborgarperspektiv.

Det betyder att människor med funktionsnedsättning ska ses som fullvärdiga medlemmar av samhället, med de rättigheter och skyldigheter det innebär. Välfärdssamhällets stöd och service i de situationer då man inte själv klarar av sitt dagliga liv ska i och med det vara en rättighet.

Tre områden skulle hinnas med fram till år 2010:

  *Enkelt avhjälpta hinder

  *Tillgänglig kollektivtrafik

  *Tillgänglig statsförvaltning

I dag, tio år och två regeringar senare, är det dags för bokslut. Vad blev det av de storslagna planerna?

Vi på Handikappförbunden tvingas tyvärr konstatera: ett misslyckande. Medborgarperspektivet har inte slagit igenom och genomsyrar inte de politiska beslut vi ser tas i dag.

På SJ plockar man bort rullstolsplatser från tågen i stället för att utöka dem. Banverket bygger tillgängliga plattformar till gamla och otillgängliga tåg. Lika illa är det med de offentliga dokument som ska vara tillgängliga för alla medborgare. En undersökning som Centrum för lättläst gjorde år 2009 visar att bara 43 procent av Sveriges myndigheter har lättläst information på sina webbplatser. Det innebär att Sveriges lässvaga medborgare, cirka en och en halv miljon, stängs ute från stora delar av samhället.

 

I annan offentlig miljö – som bio, restauranger, affärer med mera – har det gjorts försumbara framsteg när det gäller tillgänglighet. Detta innebär att handikapprörelsens krav på lagstiftning är mer aktuellt än någonsin.

Full delaktighet i samhället förutsätter att människor kan försörja sig. Regeringen var redan år 2006 medveten om att arbetsmarknadssituationen för människor med funktionsnedsättning hade försämrats. Det ansågs då som angeläget att sätta fokus på förutsättningarna för att människor med funktionsnedsättning skulle få samma möjligheter till utbildning och arbete som andra.

Trots detta har sysselsättningen för människor med både en funktionsnedsättning och nedsatt arbetsförmåga gått bakåt. Mellan 1998 och 2008, det vill säga innan finanskrisen kom, har sysselsättningen gått från 56 procent till 50 procent. För befolkningen i helhet är siffrorna det motsatta: från 71 procent till 74 procent. Man kan förmoda att det fram till i dag inte har skett någon nämnvärd förändring när det gäller det förhållandet.

Den 10 mars kom Socialstyrelsens rapport ”Inkomster och utgifter för vissa personer 20-64 år med funktionsnedsättningar”. Där konstateras att det är dubbelt så vanligt att människor med funktionsnedsättning har socialbidrag jämfört med befolkningen i stort. Många tvingas avstå från läkarbesök och läkemedel på grund av privatekonomin.

Att leva med en funktionsnedsättning innebär alltså ett liv i fattigdom. Det tillsammans med förändringar i trygghetssystemen och brist på rehabilitering, ökar utanförskapet för en stor grupp människor i samhället.

Den 23 mars presenterar regeringen en skrivelse med utvärdering och förslag på fortsättning av den nationella handlingsplanen för handikappolitiken.

Vi förutsätter att den innehåller högt ställda mål. Tidigare utställda löften måste uppfyllas. Sveriges ratificering av FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning förpliktar ytterligare.


Att sätta upp handikappolitiska mål utan några sätt att mäta resultatet, är i sig ett misslyckande. Vi kräver att det ska finnas en årlig övervaknings- och uppföljningsfunktion där handikapprörelsen är en likvärdig part. Vi kräver full delaktighet – inget annat duger!


Detta är ju fan FÖRJÄVLIGT att man inte ska kunna vara handikappad eller kammal i Sverige som ska vara ett så JÄVLAS bra land.

Det är väll bara en tids fråga innan vi får tillbaka FATTIGHUSEN igen där vi sätter

våra medmänniskor som inte kan ta hand om sig själva.

Så kan vår kära RIGERING slopa vården och hjäpbidrag och på så sätt käna mer PENGAR för det är de ända dom tänker på PENGAR PENGAR PENGAR.

Destu mer pengar i lön för sitt så kallande arbete och de sliter ju fan så mycket mer än alla andra för sina låga löner som dom har eller hur   .

Nä måste vara JÄVLIGT svårt och jobbigt att sänka sina löner och vara som aööa andra arbetare som bara har en vanlig lön. Nä e ju klart att dom i RIGERINGEN som har ett sådant jobbigt jobb ska ha hur mycket som helst i lön för dom har ju ett jävla slit.

FAN TA ER ALLA SOM SITTER OCH GÖR INGET I DENNA JÄVLA RIGERING UTAN BARA SKA HA, HA, HA, HA.

Av Alexander - 20 mars 2010 20:25

Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten.

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig. År 2010 inträffade vårdagjämningen den 20 mars kl 18:32 i Sverige. Den lokala tiden i till exempel Nya Zeeland var då 21 mars kl 05:32.

Dag och natt är inte exakt lika långa vid vårdagjämningen.

Detta förhållande inträder något dygn tidigare. Det beror på ljusets böjning i atmosfären, den så kallade refraktionen. Refraktionen innebär att solen kan lysa på lite mer än halva jorden på en gång. Det medför att dagen blir längre och natten kortare än den annars skulle ha varit. Refraktionen medför också att dag och natt är lika långa först något dygn efter höstdagjämningen.

Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster. Om man bortser från områdena närmast jordens poler är dagarna kring vårdagjämningen ungefär lika långa över hela jorden.

De flesta äldre solkalendrar räknade vårdagjämningen som nyåret och fortfarande firas det kurdiska och persiska nyåret, Newroz/Nouruz, på vårdagjämningsdagen.



Datum och tid (UTC) för dagjämningarna
ÅrVårdagjämningen
Mars
Höstdagjämningen
September
dagtiddagtid
20072100:072309:51
20082005:482215:44
20092011:442221:18
20102017:322303:09
20112023:212309:04
20122005:142214:49
20132011:022220:44
20142016:572302:29

Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar

Av Alexander - 20 mars 2010 15:45

I den svenska almanackan

  • Nuvarande – Joakim och Kim
  • Föregående i bokstavsordning
    • Joakim – Namnet infördes, till minne av Jungfru Marias far (alltså Jesus morfar), på dagens datum på 1690-talet och har funnits där sedan dess.
    • Jockum – Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
    • Kim – Namnet infördes på dagens datum 1986 och har funnits där sedan dess.
  • Föregående i kronologisk ordning
    • Före 1690-talet – ?
    • 1690–talet-1900 – Joakim
    • 1901–1985 – Joakim
    • 1986–1992 – Joakim, Jockum och Kim
    • 1993–2000 – Joakim och Kim
    • Från 2001 – Joakim och Kim

Av Alexander - 19 mars 2010 17:04

Kan fortfarande inte fatta att det finns killar/män som springer och städar i sitt hem när dom har en sambo eller en fru. Om jag som man jobbar för familjen i ett så e det inte meningen att jag ska hjälpa till i hemmets vrå. Eller att jag ska behöva vara med min fru eller sambo hela dagarna för att vi ska ha en kvalitets tid och inte kunna åka till vem jag vill utan att behöva fråga om det går bra eller inte. Man ska väll kunna bestämma det själv fast man har familj eller har jag fel, tror inte det.


Sen kan jag inte fatta vad det är för fel på folk när dom hela tiden snackar om att det går inte jag ska sitta med min fru/sambo och göra INGET.


Jag skulle aldrig få för mig att ta med min kärring om jag bara ska åka och dricka en kopp kaffe och snacka skit hos en brkant eller något annat ALDRIG att det skulle hända i min värld.

Men det är tur att vi är olika och tänker olika men det får ju fan finnsa gränser för hur det ska vara.

Skilnaden är ju om den bekantas respektive är hemma så att kärringarn kan vara i ett rum och männen kan vara i ett annat och slippa höra på allt detta tjat om det ena och det andra som lätt blir och att kärringarna lägger sig i männens snack.


Jag skulle aldrig få för mig att åka med min respektive till hennen vännina och ta en kopp kaffe utan man ska låta dom vara ifred så att man kan få lite lugn och ro i hemmer istället =)


Nä och sen detta med att fråga om låv e man en babys igen eller har man blivit av med sitt egna liv när man skaffade sig en sambo eller fru inte i mtt liv.


Dessa män som lever som jag beskrivit här kan fan ta och tänka om för det kommer aldrig att hålla i längden och sen om dom säger att det inte är så farligt utan att dom inte bryr dig JUGER för sig själva och andra och är väldigt FÖRTRYCKTA i hemmet.

Dom vågar inte säga ifrån på skarpen utan skyller på att dom går med på detta för husfridens skull, IDIOTER säger jag och 80% av alla andra killar eller män.


Skaffa er ett liv istället så ska ni få se att det blir roligare i framtiden.


Och till er kärringar så tycker jag att lägg av med sandlåde nivån i hemmet och släpp ut era män och framför allt låt dom åka till vem dom vill och slute sucka så fort dom frågar om det är OK.


Av Alexander - 19 mars 2010 10:24

Händelser

  • 721 – Den första solförmörkelsen som beskrivs i skrift (av babylonierna) äger rum, enligt Klaudios Ptolemaios .
  • 1227 – Ugolino di Conti blir påve med namnet Gregorius IX.
  • 1279 – Den kinesiska Songdynastin efterträds av Yuandynastin.
  • 1687 – upptäcktsresanden Robert Cavelier de la Salle som letade efter Mississippiflodens utlopp, mördas av sina egna män.
  • 1703 – Slaget vid Saladen.
  • 1859 – Charles Gounods opera Faust har urpremiär på Théatre Lyrique i Paris.
  • 1900 – Arthur Evans börjar gräva ut Knossos på Kreta.
  • 1915 – Dvärgplaneten Pluto fotograferas för första gången.
  • 1931
    • USA:s delstat Nevada legaliserar hasardspel.
    • Alka-Seltzer börjar marknadsföras i USA
  • 1932 – Sydney Harbour Bridge i Sydney öppnas.
  • 1944 – Nazityskland ockuperar Ungern.
  • 1945
    • Andra världskriget: Adolf Hitler beordrar att alla industrier, militärinstallationer, verkstäder, utrustning för transport och kommunikation i Tyskland ska förstöras.
    • Det amerikanska hangarfartyget USS Franklin skadas allvarligt av japanskt bombflyg. 800 sjömän omkommer.
  • 1968
    • Proposition om övergång till femdagarsvecka i skolan läggs fram.
    • Kronprins Harald av Norge och fröken Sonja Haraldsen eklaterar förlovning. De gifter sig 29 augusti samma år.
  • 2004
    • Buss och långtradare i Äänekoski kolliderar med varandra. Långtradaren innehöll 750 kg tunga pappersrullar, transporterades från Stora Enso, som lossnar och massakrerar övre delen av bussen. 24 personer dödas och 13 skadas, varav nio allvarligt. De flesta ungdomar i 15-års ålder, på väg till skidbackarna i södra Lappland.
    • DC3:an, känd från Catalinaaffären, bärgas efter 52 år i vattnet. Barn och släktingar till de omkomna besättningsmännen närvarar vid bärgningsplatsen.

Födda

  • 1488 – Johannes Magnus, Sveriges siste katolske ärkebiskop.
  • 1672 – Johan Moraeus, svensk bergsläkare.
  • 1782 – Wilhelm von Biela, österrikisk astronom och baron.
  • 1801 – Salvatore Cammarano, italiensk librettist.
  • 1813 – David Livingstone, brittisk missionär och upptäcktsresande.
  • 1848 – Wyatt Earp amerikansk sheriff.
  • 1849 – Alfred von Tirpitz, tysk storamiral.
  • 1863 – Alfred Hellerström, svensk arkitekt.
  • 1866 – Emilio De Bono, italiensk militär och politiker.
  • 1871
    • John Henry Taylor, engelsk golfspelare.
    • Marie Vetsera, österrikisk friherrinna.
  • 1873
    • Betty Nansen, dansk skådespelare och teaterledare.
    • Max Reger, tysk kompositör och organist.
  • 1877 – Ivar Nilsson, svensk skådespelare.
  • 1879 – Hugh Richard Arthur Grosvenor, brittisk militär.
  • 1899
    • Aksel Sandemose, dansk-norsk författare.
    • Ingvar Andersson, historiker, riksarkivarie 1950–1965, ledamot av Svenska Akademien från 1950.
  • 1900 – Frédéric Joliot-Curie, fransk fysiker och mottagare av Nobelpriset i kemi 1935.
  • 1905 – Albert Speer, nazistisk politiker, arkitekt.
  • 1906 – Adolf Eichmann, tysk SS-officer.
  • 1907 – Sven Selånger, backhoppare, mottagare av Svenska Dagbladets guldmedalj 1939.
  • 1911 – Allan Hernelius, svensk tidningsman och moderat politiker.
  • 1913 – Karl Erik Flens, svensk skådespelare.
  • 1917 – Dinu Lipatti, rumänsk pianist.
  • 1922 – Tommy Cooper, brittisk komiker.
  • 1923 – Marianne Karlbeck, svensk skådespelare.
  • 1924 – Daniel Fransson, svensk författare och folklivsforskare
  • 1925 – Anders Jonason, svensk författare.
  • 1928
    • Hans Küng, schweizisk romersk-katolsk teolog.
    • Patrick McGoohan, amerikansk-brittisk skådespelare.
  • 1933 – Philip Roth, amerikansk författare.
  • 1936 – Ursula Andress, schweizisk skådespelare.
  • 1937 – Egon Krenz, östtysk politiker (kommunist), statschef 18 oktober–7 december, 1989.
  • 1939 – Sune Eriksson, åländsk politiker (liberal).
  • 1940 – Barbara Franklin, amerikansk politiker, handelsminister 1992–1993.
  • 1943 – Mario Molina, amerikansk kemist. Nobelpristagare.
  • 1944 – Sirhan Sirhan, amerikansk brottsling, mördade Robert Kennedy.
  • 1947 – Glenn Close, skådespelare.
  • 1952 – Robert Aschberg, svensk journalist, tv-producent och tv-programledare.
  • 1955 – Bruce Willis, amerikansk skådespelare.
  • 1957
    • Karen Robson, australisk skådespelerska och filmproducent.
    • Bjarni Djurholm, Färöarnas vice premiärminister.
  • 1962 – Johan Gry, svensk skådespelare.
  • 1964
    • Nicola Larini, italiensk racerförare.
    • Jake Weber, brittisk skådespelare.
  • 1966
    • Tina Acketoft, svensk politiker (folkpartist).
    • Lars Aronsson, grundare av Projekt Runeberg och Susning.nu.
  • 1968 – Othman Karim, svensk regissör, fotograf och programledare i tv.
  • 1973 – Magnus Hedman, fotbollsmålvakt och tv-kommentator, VM-brons och kopia av Svenska Dagbladets guldmedalj 1994.
  • 1976 – Alessandro Nesta, italiensk fotbollsspelare.
  • 1978 – Gabriel Heinze, argentinsk fotbollsspelare.
  • 1981 – Kolo Toure, ivoriansk fotbollsspelare.
  • 1985 – Caroline Seger, svensk fotbollsspelare.

Avlidna

  • 1314 – Jacques de Molay, ledare inom tempelherreorden, avrättad.
  • 1687 – René Roberet Cavelier, sieur de La Salle, fransk upptäcktsresande.
  • 1721 – Clemens XI, född Giovanni Francesco Albani, påve 1700–1721.
  • 1781 – Anne Robert Jacques Turgot, baron de Laune, fransk encyklopedist och ekonom, finansminister.
  • 1829 – John Tayler, amerikansk politiker.
  • 1859 – Oliver H. Smith, amerikansk politiker.
  • 1884 – Elias Lönnrot, finlandssvensk folkdikts- och språkforskare.
  • 1888 – John Pendleton King, amerikansk politiker, senator 1833–1837.
  • 1890 – John S. Hager, amerikansk demokratisk politiker, senator 1873–1875.
  • 1896 – Fredrik Georg Afzelius, svensk filosofisk skriftställare.
  • 1906 – John Milton Thayer, amerikansk republikansk politiker och general.
  • 1925 – Charles Allen Culberson, amerikansk demokratisk politiker, guvernör i Texas 1895–1899, senator 1899–1923.
  • 1930 – Arthur Balfour, brittisk premiärminister 1902–1906.
  • 1943 – Frank Nitti, amerikansk gangster.
  • 1945 – Marcel Callo, fransk motståndsman mot nazismen.
  • 1950 – Edgar Rice Burroughs, amerikansk författare, Tarzan.
  • 1962 – Vasilij Stalin, son till Josef Stalin.
  • 1968 – Aagot Didriksen, norsk skådespelare.
  • 1978
    • M. Ananthasayanam Ayyangar, indisk politiker, talman för Lok Sabha 1956–1962.
    • Gaston Julia, fransk matematiker.
    • Winifred Westover, amerikansk skådespelare.
  • 1980 – Thore Christiansen, svensk sångare (baryton).
  • 1982 – Randy Rhoads, amerikansk gitarrist, omkom i flygolycka.
  • 1990 – Andrew Wood, amerikansk musiker.
  • 1997 – Willem de Kooning, nederländsk konstnär, målare.
  • 1998 – E.M.S Nambodiripad, indisk kommunistisk politiker.
  • 2002 – Marco Biagi, italiensk professor.
  • 2008
    • Arthur C. Clarke, 90, brittisk-lankesisk författare.
    • Hugo Claus, 78, belgisk nederländskspråkig författare.
    • Raghuvaran, 59, indisk skådespelare.
    • Paul Scofield, 86, brittisk skådespelare.

Presentation


Är en vanlig kille som säger det som faller honom in att säga.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Omröstning

Besöker den här bloggen ?
 Ofta
 Ibland
 Nyss kommit hit
 Kommer att besäka igen

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Blogg Extra


Ovido - Quiz & Flashcards