En blogg om allt eller inget, mäst inget !

Alla inlägg den 23 februari 2010

Av Alexander - 23 februari 2010 21:14

Vem kan man lita på när polisen sviker? Polisbilen på bilden
Vem kan man lita på när polisen sviker? Polisbilen på bilden har inget med artikeln att göra.

Poliserna tror de står över lagen

Varje gång en polisbil passerar mig nuförtiden känner jag en stor klump i halsen. Varför gör jag det?

De tog sig friheten att misshandla någon jag känner för att han inte ville uppge sitt namn, utan bara gav sitt personnummer. Först var det två poliser. En av dem visade upp sin makt och började misshandla och nedvärdera killen. Ytterligare en polisbil kom till platsen, två åskådare stannade, men maktmissbruket fortsatte ändå. Antagligen måste det vara något stort. Fyra poliser på plats, varför? Kanske en våldtäktsman, rånare, mördare eller gängmedlem? Men så var inte fallet.

Vi har tre poliser som inte gör något, utan bara står och glor. De tänker antagligen ”Vi är inte skyldiga till något, vi tittar ju bara på”. Men ni är inte oskyldiga, ni är medskyldiga! Ni stod och stirrade medan en ung kille blev nedvärderad och slagen. Och en polisman skrattar åt sitt dåd, han njuter av den makt han tror han besitter.

Och det är bara ett av många fall i Sverige där människor blir utsatta för någon form av nedvärdering av samhällets män. Blir dessa poliser fällda? Förlorar de sina jobb? Nej! Det svenska rättsystemet ger dem ett milt straff som att få tala med en psykolog då de behöver prata av sig. Deras beteende beskylls på stress. Vilket skämt!

I dag går det lätt att hitta många bevis på att alla poliser inte gör det som förväntas av dem. Folk lägger upp klipp på Youtube som visar polisens brutalitet. Folk spelar in ljudklipp på sina mobiler som ger oss möjligheten att höra att poliser kan säga vad de vill.

När ska vårt käraste rättsystem börja ta det sjuka som händer i Sverige på allvar? När ska politikerna se allvaret i det som händer? Jag är trött på allt struntprat om arbetslöshet och skatteavdrag. Vi har större problem framför oss nu. Vi har en poliskår som börjar tappa kontrollen över sina poliser. Vi har politiker som gottar sig i det goda i livet och blundar för hur mänskligheten börjar utplåna sig själv. Vi har på ena sidan poliser som gör sitt jobb bra, och på andra sidan poliser som utnyttjar sina rättigheter för att göra idiotiska saker och kommer lätt undan med det.

Vem ska man kunna lita på om inte polisen? De har förlorat mitt förtroende helt. Fyra poliser och en civil på väg till sin fotbollsträning. Tänk om dessa resurser och denna energi hade lagts på att hitta en våldtäktsman.

Av Alexander - 23 februari 2010 19:49


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

   

    

    

    

     

 
    

     

      
 
      
    

    

 

INTE KONSTIGT ELLER HUR =)

Av Alexander - 23 februari 2010 19:31

 

Normal textStor textExtra stor text
Längre ner på sidan hittar du mejlet i sin helhet.
  Längre ner på sidan hittar du mejlet i sin helhet.

”Det luktade bedrägeri lång väg”

 

 

Bedragare attackerade Telias kunder

Björn Eller, 63, tyckte något var skumt när mejlet från Telia damp ner i inkorgen.

 

”Du är därför skyldig att skicka dina kontouppgifter för verklig kontroll omedelbart” stod det i brevet.

 

– Det luktade bedrägeri lång väg, säger Björn.

 

 

Björn Eller.
Det suspekta mejlet från Telia anlände i inkorgen i går kväll. Björn Eller är själv kund hos Telia och mejlet såg ut att komma från företaget.

 

Men som före detta säkerhetsansvarig och inköpschef på Nässjö kommun reagerade Björn på innehållet.

 

I mejlet uppmanades Björn att skyndsamt skicka in sina kontouppgifter, namn, användarnamn och lösenord.

 

Dolt hot

”Underlåtenhet att komplettera den ovan beskrivna processen inom kortast möjliga tid kommer att resultera i både inkommande och utgående misslyckanden på din e-post,” stod det.

 

– Jag reagerade på mejlets likhet med kriminellas försök att få bankkunders ID. Det var slående likt. Dessutom var svenska språket dåligt och de förtäckta hoten inte förenligt med Telia, säger Björn som direkt slog larm.

 

Mycket riktigt kom inte mejlet från telebolaget – utan från nätbedragare som massmejlade mängder av kunder.

 

Hur många vet inte ens Telia.

 

Var vaksamma

 

Hans G Larsson.
– Detta är ett exempel på det man kallar för phishingmejl, alltså att olagligt fiska uppgifter via nätet och försöka få tag på personliga uppgifter från en kund, säger Hans G Larsson, informationsansvarig vid Telia Kundrelationer.

 

Men minst 15 personer gick tricket och lämnade ut sina kontouppgifter.

 

Telia har nu spärrat mejlet och kontaktat de drabbade kunderna.

 

Men uppmanar nu alla kunder att vara extra vaksamma.

 

Svara inte!

Det är varken första eller sista gången bedragare kommer använda metoden med falska mejl från Telia för att komma åt känslig information. Bland annat kan mejlkontot kapas och användas för spamutskick. Eller så kan bedragarna försöka komma över kontonummer.

 

– Tyvärr är det ganska vanligt och vi kan råka ut för sånt här varje dag. Det är extremt viktigt att man inte svara på den här typen av mejl!, säger Hans G Larsson.

 

– Den här gången var det ganska dåligt gjort med konstig svenska, men de blir bättre hela tiden.

 

Efter bedrägeriförsöket skickade i dag Telia ut ett servicemejl till sina kunder om att bolaget nu uppgraderar mejltjänsten för att förbättra skyddet mot skräppost.

 


Känner du igen det här mejlet? Svara inte!

Bäste Telia.com User Account

 

Vi vill informera er om att vi för närvarande genomgår lätt underhåll och uppgradering av vår webbplats. Och vi använder också detta medium för att ta bort inaktiva e-id användare, du är därför skyldiga att skicka dina kontouppgifter för verklig kontroll omedelbart:

 

Skyndsamt Klicka på Svara om du vill ange information nedan:

 

Förnamn ...........

 

Efternamn: ...........

 

Användarnamn: ..........

 

Lösenord: ..........

 

Bosättningsland .......

 

Obs: Dina uppgifter kommer inte att delas.

 

VARNING:

 

Underlåtenhet att komplettera den ovan beskrivna processen inom kortast möjliga tid kommer att resultera i både inkommande och utgående misslyckanden på din e-post. Detta kommer att hindra dig från att skicka eller ta emot e-postmeddelanden. Kontrollera att uppgifterna ovan är riktiga för att vi ska återställa dina kontouppgifter, vilket kommer att förhindra ditt konto från att avbryta eller avsluta. Användare har ofta berättat för oss att ju mer de använder Telia.com Service, desto mer upptäcker dess fördelar. Vi fortsätter att arbeta för att göra Telia.com den bästa e-posttjänst som finns, och vi uppskattar att du hänger med oss rida.

 

Vi beklagar eventuella besvär som vi kan ha anledning att du räknar vår nya postfunktioner. Var snäll och hjälpa till att sprida denna viktiga information genom att skicka in till andra användare. Du kommer att skickas en bekräftelse från vår kundtjänst efter vår uppgradering.

 

Tack för att förstå vår belägenhet.

 

Bekräftelsekod: mail.telia.com -/93-1A388-480 Technical Support Team

 

Webmail Management Team. (C)

 





































Av Alexander - 23 februari 2010 19:24

Facebook en samhällsfara

Rolf Westerlund, 67, Rosersberg, om Facebook

Nu vet jag att det är många som säger att Facebook inte är något nytt, men den som följer utvecklingen märker en förändring. Nu måste vi reagera och agera. Jag kan inte tro att jag är ensam om att oroas över fenomenet som blivit som en drog för många utövare.

  Skolungdomar sitter med Facebook i stället för att plugga och göra läxor.

  Anställda sitter med Facebook i stället för att arbeta.

  Föräldrar sitter med Facebook i stället för att ta hand som sina barn.

Bara några exempel.

Jag skulle kunna förstå och acceptera ett begränsat användande, men flera timmar per dag är inte normalt. Framförallt inte när man läser vad som dryftas. Det är till absolut största delen fullständigt nonsens och intelligensbefriat trams typ: nu går jag och lägger mig, nu har jag klivit upp, i dag mår jag bra, i dag mår jag inte bra, i dag skiner solen, i dag skiner inte solen.

Jag kan ha viss förståelse att folk tycker att det är häftigt och har ett behov att göra sig hörda och synliga för hela världen men tänker man alla gånger på konsekvenserna? Jag hörde om en familj som glatt berättade att i dag sticker vi till Thailand i två veckor. Dagen efter hade man inbrott i villan …

Och hur många är det inte som glatt fläker ut sitt liv på Facebook men skriker som en stucken gris när man ser en övervakningskamera? Senast i kväll såg jag dessutom på tv hur svårt det är att ta bort en profil på sajten. Bara en sådan sak borde mana till eftertanke.

Hur har då något som är så socialt störande kunnat bli så stort? Jo, organisationen bakom Facebook är inga dumskallar. Ju flera användare, desto mera reklampengar håvar man in. Man manipulerar folk med tävlingar, man lockar användarna att skaffa nya användare och man kommer hela tiden med nya aktiviteter som skall locka användarna att lägga ner ännu mera tid – och därmed försaka andra vettigare sysselsättningar.

Jag förstår att jag nu kommer att få många, och de är många, Facebookanvändare emot mig, men jag skriver faktiskt detta i all välmening. Rätt och måttligt använt kan Facebook vara ett utmärkt sätt att kommunicera men som det har blivit nu är det på väg att bli en gigantisk och destruktiv samhällsfara. Jag ber bara alla att verkligen tänka efter vad som är på väg att ske.


Artikel på www.aftonbladet.se

Av Alexander - 23 februari 2010 14:08

Tjoho nu e jag lycklig.

Det är dax att ta sig hem och det känns skänt.

Solen lyser och det är hyfsat varmt ute, och det innebär FISKE på någon sjö i skogen.

Köra och köpa korv och bröd så man kan grilla lite med när man är ute, får inte glömma kokekaffet det är de viktigaste ju och några pilsner.

Sen bär det av till skogs och sjö. Fan vad skönt det ska bli.


Och kärringen får stanna hemma och städa o fixa bara jag o grabbarna som drar en sväng o kommer hem lagon till mörkret =)


Nä nu måste jag skynda mig då kl är mycket o jag vill komma iväg så snart det bara går.


Så tja alla där ute åter kommer med info om fisket =)

Av Alexander - 23 februari 2010 12:22

I den svenska almanackan

  • Nuvarande – Torsten och Torun
  • Föregående i bokstavsordning
    • Tertullianus – Namnet fanns, till minne av en kyrkofader i Karthago på 200-talet, på dagens datum före 1901, då det utgick.
    • Toivo – Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
    • Torsten – Namnet förekom på dagens datum på 1790-talet, men utgick sedan. 1901 återinfördes det på dagens datum och har funnits där sedan dess.
    • Torun – Namnet infördes på dagens datum 1986 och har funnits där sedan dess.
  • Föregående i kronologisk ordning
    • Före 1901 – Tertullianus
    • 1901–1985 – Torsten
    • 1986–1992 – Torsten, Torun och Toivo
    • 1993–2000 – Torsten och Torun
    • Från 2001 – Torsten och Torun

Av Alexander - 23 februari 2010 11:38

Dagens horoskop 23/2

Väduren
Skaffa alla fakta du behöver innan du fattar ett beslut av något slag. Den enklaste vägen är
troligen även den bästa!

Oxen
Du brukar inte väja för svårigheter i din väg, men mycket tyder på att det är något du just nu inte vill låtsas om!

Tvillingarna
Du tycks stå i begrepp att avge ett löfte som du sannolikt aldrig kommer att kunna infria – så tänk dig noga för!

Kräftan
Förhoppningsvis har du lärt av tidigare liknande erfarenheter när du i dag ställs inför ett praktiskt problem.

Lejonet
Den finansiella sidan står under ett gynnsamt inflytande, och kanske unnar du dig i dag något extra.

Jungfrun
Vissa för-ut-sättningar är på väg att förändras permanent, och du får en antydan om vad som är på gång!

Vågen
Planer börjar ta form, men innan de kan omsättas i handling måste någon övertygas om deras förträfflighet!

Skorpionen
Någons närmaste planer faller dig inte i smaken, och möjligen försöker du få vederbörande på andra tankar.

Skytten
Någon är inte överens med dig i en speciell angelägenhet, vilket inte tycks avhålla dig från att välja egen linje.

Stenbocken
Låt inte ängslig noggrannhet stå i vägen för något. En viss flexibilitet har sina för-delar!

Vattumannen
Även om vissa saker sam-verkat till din fördel, kan du knappast förvänta dig att allt ska förlöpa helt friktionsfritt!

Skytten
Någon har betett sig lite obetänksamt eller klump-igt, men inget blir bättre av att du kritiserar vederbörande.

Av Alexander - 23 februari 2010 10:09

Jaha så var man på jobbet nu efter besiktingen.

Det gick så där med bilen, ljuset höger fram bländande, läckte liti på avgasröret,

En kass bränsle slang, och rostiga trösklar båda sidor annars var det bra sa killen.


Ska ringa verkstaden så får han fixa detta till mig i veckan.


På jobbet är det som det brukar, tyst och lugnt så det är bara att ta tag i arbetet nu om jag kommer till skott så att säga.

Det snöade hela vägen hit, flingor som lovikavantar så det var jobbigt att köra när man är så jävla trött men till jobbet ska man ju ändå.

Nu när jag väl e här så ska jag fixa lite här och där med några bänkar och brädor under så att katt jävlarna inte kan gå under o ha det som någon bajs låda.

Har ca -10-15 grader så det är helt perfekt att jobba då inte för kallt och inte för varmt.

Hatar att behöva skotta fram matrialet som jag ska ha men ett ont måste.

Så nu ska jag göra lite nytta.


Ha det tills vi hörs igen

Presentation


Är en vanlig kille som säger det som faller honom in att säga.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Omröstning

Besöker den här bloggen ?
 Ofta
 Ibland
 Nyss kommit hit
 Kommer att besäka igen

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Blogg Extra


Ovido - Quiz & Flashcards