En blogg om allt eller inget, mäst inget !

Alla inlägg under april 2010

Av Alexander - 18 april 2010 22:11

Ja nu är söndagen snart slut och så är jag, i kroppen och inte huvet förståss.

Har jobbat idag och det har gått bra trotts alla dumma ider man fått runtomkring sig. Men hur som så har det funkat bra ändå med takbytet.


Mamma och pappa har varit i ullared och shoppat lite och när dom åkte hem så ringde dom och frågade vad jag ville ha på MAX vilken hamburgare och läsk som skulle passa idag. Det blev 4 ost burgare och cola som passade idag.


Nu är det bara ett gäng dagar till innan jag ska hem till Torsby , Man måste ju försöka se framåt så det känns lättare att jobba borta så här. Men även när jag är hemma så tar det slut då jag bara har tid att vara hemma ca 2 dagar tills det bär av igen.


 Så resten av denna kväll så kommer jag att hålla mig i soffan och bara njuta av min wirre och en öl.

Inte för att det finns något på tvn men vafan man ska ju vara lite med dom här nere med. Så nu får det vara bra med att skriva och återgå till tvn och mamma ja även pappa när han är vaken, han har en tendens till att somna vid tvn =)


Ja för er som inte känner mig så bra så gillar jag att umgås med mina föräldrar och syskon lika mycket som min egen familj. Ända skilnaden är att hos föräldrarna kan man diskutera om allt från himmel och jord och det trivs jag med, även om det kan ställa till med konflikter ibland om olika åsikter.


Nä nu drar jag från skrivandet så tills vi hörs igen ha det.

Av Alexander - 17 april 2010 20:52

Tja o hej

Nu är jag tillbaka i bloggen igen då jag haft så in i att göra på dagar och kvällar.

Bara jobba och jobba, har faktiskt varit fan så trött på kvällarna att jag inte orkat skriva i bloggen. Men nu ska jag försöka få till det lite nästa vecka så att det blir som vanligt.


Fick en fin överaskning av mamma o pappa idag när jag kom hem.

Pappa ringde mig när jag var på väga hem och undrade när jag skulle komma hem vilket var snart svarade jag.

Jag frågade varför han undrade nä inget sa ha vi tänkte bara kolla om vi skulle sätta in maten i ugnen snart. Vilket dom kunde göra tyckte jag och tänkte inte mer på det.


Väl inne i huset så fick jag se att dom lagat en rätt som dom vet att jag älskar

FALSK FLÄSKFILE =) helt underbart.

Så nu måste jag gottgöra detta åt dom nästa vecka.

Jag får helt änkelt bygga färdigt deras altan som dom håller på med och fixa lite annat roligt så att dom blir glada .


I kväll blir det film med alla här nere i Halmstad  kan inte hitta på så mycket mer då jag ska jobba i mon igen och fick ett nytt takbyte till som jag ska direskera rätt på personalen som jag har hand om nu. Bara hoppas att jag kan få 3 st till som kan åka till det andra taket och börja rycka pannor och läkt samt papp.


Nä nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på tv med en go wirre och en öl


HEJ HOPP GUMMI SNOPP

Av Alexander - 15 april 2010 18:04

Så ja nu har man slutat för dagen på sitt arbetet. Mycket har man fått gjort och mycket blev inte färdigt. De som jobbar under mig sköter sig bra över förväntan till och med =) oligt med folk som vet hur man gör. Då jag inte har en aning om detta själv.


Men fan vad drygt det är att jobba så här, ligga borta och bara jobba sova och jobba igen. Undrar om man kan dirigera jobb men ändå ta en bra lön. Det måste gå, men kalrt inte i detta land som Sverige. Skatt skatt och åter skatt.


Nä nu ska jag ta ett bard och bara njuta av en kall öl.


Men först måste jag säga att jag har det bra ändå här god mat och go dricka.

Och vädret ska vi inte tala om solsken och åter solsken och värme.

Men hemma i Torsby så är det sämre väder och blåsigt. Så jag kommer stanna här ett tag nu och bara njuta av det fina vädret.


Nä nu måste jag göra det som jag ska.  Hej svejs

Av Alexander - 14 april 2010 21:39

sorry att det inte blivit något skrivande i dag men det har varit en jävla körig dag.

Har blivit inhyrd på en firma och ´det är rätt mycket att tänka på med allt. Har några grabbar som går lite ubder mig på jobbet och så ska man direktera dom om vad som ska göras.

Väl hemma hos mamma så är det en massa tele samtal som ska göras och en massa planeringar om de andra jobben som jag ska kollla på .


Men nu så har vi suttit och diskuterat om kyrko skatten och om att gå ur kyrkan.

Detta är ett måste då man betalar en massa och ändå så går man inte till kyrkan när man kan. Man betalar 1.38 % på sin årsinkomst och det blir en massa pengar under den tiden man jobbar, ja ni kan räkna själva.


Nu sitter jag o kollar på Numbers som började sent och hoppas på att kunna sova i natt.


Ja jag måste berätta, jag fick ett medelande på min hemsida i gästboken om att en så kallad kund som heter Åsa var missnöjd med mitt jobb. Men vad hon inte vet så hade jag och den förra ordförande ett avtal och jag förklarade vissa brister som kunden visste om då jag byggde utomhus mitt i vinter. Detta område som jag var på och byggde farstu kvistar ( mitt i vintern) byggdes i Molkom där denna Åsa bor.


Så fort det blev ordförande byte så fanns det inga pengar kvar i föreningen till att förtsätta bygget just då. Varav jag skaffade mig ett nytt uppdrag och jag kan säga att det gillades inte av kund.


Nu gnäller den nya ordföranden ( Åsa ) att bygget är under all kritik och det finns massa fel som det börjar lute och knaka och bli sättningar i allt. Men detta sa jag från början att det skulle hända.

Sen har hon inte tagit hänsyn till att jag har gjort mer än vad jag skulle då jag fick göra nya ritningar och hitta på lösningar till allt då den första ritningen skrotades direkt när bygget började.


Hon har nu hotat med att ringa FUSKBYGGARNA och det får hon mer än gjärna göra då jag har lite jag skulle vilja visa dom i TV om hur fretag ska akta sig för vissa kunder.

Jag blev varnad redan från början om detta område av vissa i samma by.


Jag har mycket mail från vissa personer i området som visar min rätt att agera på detta viset.

Och sen har jag viss information om vissa personer som inte är så bra om det kom ut till vissa instanser och andra personer.


Hur som så är dom FUSKBYGGARNA välkomna att  höra av sig till mig och om inte så ska jag ta kontakt med dom och se om det finns en motsvarig het till detta program.


Nä nu ska huvet träffa kudden och jag kommer att lägga ut det medelande som jag fick idag av denna där Åsa så ni får se vad som stog.


Ha en treevlig kväll alla där ute =)

Av Alexander - 14 april 2010 01:08

Fan vad drygt ingen ro ingen vila. Kan inte förstå detta, jag får ingen ro i kroppen till att sova iof så är jag inte så trött heller men jag måste försöka komma till ro.

Jag har alltid så svårt med detta när jag har kört längre sträckor, då jag har ett problem att aldrig stanna om jag inte måste. Så 50-60 mil utan stopp är inget problem att köra bara man har allt i bilen.


Försöker att kolla på tv tills jag blir trött men det vet jag ju redan hur det kommer att gå. Var uppe nästan hela natten i går då det var mycket bra dokumentärer på tv,tror klockan var 5 när jag somnade och så var jag tvungen att gå upp klockan 6:30 för att komma till bil bes till 8.

Sen vet ni ju vad som hände jag var tvungen att åka söderut och en sväng och nu sitter jag här och gör inget som är värt att veta.


Nä nu ska jag bädda om igen så att jag kan komma i ordning med sömnen och allt, då klock jävlen kommer att ringa vid 6 snåret och jag måste upp ska vara på jobbet till 7.


Så nu får det vara bra med skrivandet


Ha en underbar natt ni som kan sova eller ni som sitter och läser detta =)

Av Alexander - 13 april 2010 22:13

Nu är man framme hos mamma och pappa, ätit gott och fått i sig en öl och en wirre som det alltid blir här när man kommer hit. Gillar att komma hem till päronen god mat och trevligt sällskap. Så nu sitter man uppe till 2 i natt och pratar och diskuterar en massa saken om dittan och dattan.

Resan gick bra men var jobbigare än det brukar då jag var inom massa olika kunder och kollade på massa jobb.

Men nu är jag framme och fått i mig mat så nu återstå bara nattens sömn.


Men det tar ett tag men nu ska jag umgås med syrran och päronen så vi hörs

Av Alexander - 13 april 2010 10:03

Nu är bilen bes och klar, packat de flästa verktyg som jag behöver ha med för detta uppdrag. Nu är det bara lite kvar av mina privata kläder och div saker som ska in i bilen sen är jag klar för avgång mot Halmstad. Fan vad skönt det ska bli nu att komma igång med allt igen. Så är det alltid roligt att komma hem till mammsen en sväng och få i sig god mat och annat. Ja lika roligt att komma till pappa med för den delenoch alla syskon. Dessa kryp får man inte glömma kan ju bli ett helvete om dom skulle läsa att jag inte saknar dom.


Men men nu tror jag inte att jag har tid att sitta här utan kommer väll att skriva så fort jag kommer fram och har kommit in till mamma o pappa.


Så hej på er alla så hörs vi igen

Av Alexander - 13 april 2010 09:36

I den svenska almanackan

  • Nuvarande – Artur och Douglas
  • Föregående i bokstavsordning
    • Aldor – Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
    • Artur – Namnet infördes på dagens datum 1901 och har funnits där sedan dess.
    • Atle – Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
    • Douglas – Namnet infördes 1986 på 27 september. 1993 flyttades det till dagens datum och har funnits där sedan dess.
    • Justinus – Namnet fanns, till minne av en filosof i Palestina, som halshöggs i Rom på 160-talet, på dagens datum före 1901, då det utgick.
  • Föregående i kronologisk ordning
    • Före 1901 – Justinus
    • 1901–1985 – Artur
    • 1986–1992 – Artur, Aldor och Atle
    • 1993–2000 – Artur och Douglas
    • Från 2001 – Artur och Douglas

Artur

Artur eller Arthur är ett engelskt mansnamn av keltiskt ursprung som kanske betyder 'stark som en björn' (keltiska artos 'björn'). Det har även föreslagits att det är bildat från det latinska släktnamnet Artorius.

Artur är känt från sagan om kung Arthur och Riddarna av runda bordet. Genom inflytande av denna saga kom den latinska formen av namnet, Arturus, till Norden redan på medeltiden. Det tidigaste belägget i Sverige är från 1807 och namnet var vanligt i början av 1900-talet. Det har sedan dess varit på tillbakagång men aldrig försvunnit helt. Numera är även stavningen Arthur vanlig.

Den 31 december 2005 fanns det i Sverige 11 130 personer med förnamnet Arthur eller Artur, varav 1 917 hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 110 svenskar namnet Artur/Arthur, varav 20 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: I Sverige 13 april (sedan 1901), i Finland 31 oktober.


Douglas

Mansnamnet Douglas är ett keltiskt namn med betydelsen 'mörkt vatten' eller 'från den mörka strömmen' och bildat av de keltiska orden dubh 'svart', och glas 'ström'. Namnet är vanligt som flodnamn på keltiska och ursprungligen främst namnet på en klan i Skottland och också namnet på en svensk adelsätt. Först på 1900-talet började det användas som förnamn i Sverige.

Sedan 1980-talet har namnet haft en viss popularitet, men i de äldre generationerna är det betydligt ovanligare. 31 december 2005 fanns det totalt 3633 personer i Sverige med förnamnet Douglas varav 1774 som tilltalsnamn. År 2003 fick 105 pojkar namnet, varav 59 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 13 april, (1986-1992: 27 september

Presentation


Är en vanlig kille som säger det som faller honom in att säga.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Omröstning

Besöker den här bloggen ?
 Ofta
 Ibland
 Nyss kommit hit
 Kommer att besäka igen

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Blogg Extra


Ovido - Quiz & Flashcards